Din selvangivelse 2016

Nyhedsbrev fra Inwema vedr. selvangivelsen 2016.

I midten af/ultimo februar bliver din personlige skattemappe endelig, og i begyndelsen af/medio  marts vil det være muligt at få årsopgørelsen for 2016. Har du overskydende skat, kan du få denne tilbage fra april måned med rentetillæg på 2%. Har du restskat, skal du betale en dag til dag rente på 2% p.a. i perioden 1.1.17 til 30.6.17. og 4% fra den 1.7.17.

For at kunne få årsopgørelsen allerede i april måned kræver det, at selvangivelsen indsendes elektronisk i marts, ellers vil der gå væsentligt længere tid.

Det er således nu du skal i gang med at samle grundlaget for selvangivelsen. Du skal så også overveje, om du skal indhente hjælp til selvangivelsen, eller om du kan klare det selv.

Har du indkomster fra udlandet, boligudlejning eller andre komplicerede forhold eller bare mange transaktioner, kan der være grund til at få professionel hjælp, idet du ofte vil have valg, hvor det ikke særlig nemt at gennemskue, hvad der er bedst.

Ved udlandsforhold kan selvangivelsen ofte ikke indsendes elektronisk, idet Skat ikke har tillid til at andre end dem selv kan gøre det rigtigt. Man undres over dette, især når man konstaterer antallet af forkerte årsopgørelser, når Skat selv står for indberetningen. Antallet af forkerte årsopgørelser tangerer det utrygge. Dette må også forventes at ske denne gang. Det utrygge består i, at det for mange personer ikke er muligt at kontrollere, om årsopgørelsen er rigtig bl.a. fordi både skatteregler og skatteberegninger er komplicerede og uoverskuelige. Spørger man ind til årsopgørelserne hos myndighederne, vil man ofte konstatere, at det ikke er muligt at finde en person der kan svare på de spørgsmål man har, hvorfor man sendes fra person til person der kan svare på hver sit lille delområde.

Har du brug for hjælp til at udarbejde din selvangivelse og kontrollere din årsopgørelse, så kontakt os på info@inwema.dk. Vi tager udgangspunkt i din personlige konkrete situation, der jo især ved udlandsforhold ikke kan klares alene ved at bruge de danske interne skatteregler. Vi sætter os ind i din konkrete situation, hvilket ved udenlandsk indkomst ofte betyder, at der skal inddrages både danske og udenlandske skatteregler samt eventuelle aftaler mellem landene. Det kræver manges års erfaring  og viden samt dagligt arbejde hermed.

Hvis du også har brug for at lave en selvangivelse i Norge, kan vi tilbyde udarbejdelse af den norske selvangivelse og koordinere denne med den danske selvangivelsen, således at de to selvangivelser er konsistente.

Inwema, 15. februar 2017, Hillerød.